Különleges zongoraoktatás

A valaha létezett leghatékonyabb megoldás

Bemutatok önnek egy megoldást, amivel könnyen, gyorsan és hatékonyan meg tud tanulni zongorázni. Ez a zongoraoktatás arról szól, hogy ön képes legyen az alapok letételére, amelyekkel önnön maga szórakoztatására kisebb zeneműveket képes legyen előadni a zongorán. Mindezt olyan módon, hogy még csak ki sem kell mozdulnia otthonról.

A zongoratanulás formája

Ez a zongoraoktatás teljesen eltérő a hagyományos oktatástól. Sőt, még a zeneiskolától is. Az eltérést a felhasznált anyagok és azok átadása jelenti. Így, a leckék átvétele könnyű és gördülékeny. A zongoraórák internetes telefonon keresztül zajlanak, így ki sem kell mozdulnia otthonról. Ez a képzés külföldön élő magyaroknak tökéletes választás, hiszen Skype, Facebook Messenger vagy WhatsApp megoldással könnyen kapcsolatba tud lépni az instruktorral.

A zongora oktatás módszertana

Ez a zongoraoktatás a különleges zongoraoktatás néven ismert oktatási szisztémával folyik. Alapítója Christian Hodek, aki a sorok írásakor 39 év zongorista múlttal, 17 év oktatási rutinnal bír. A módszertan a valós életben fellépő problémák megoldását szolgálja. Amint előjött a hallgatóknál egy bizonyos kihívás, arra azonnali megoldást adott a módszertan létrehozója. Ezt tesztelte, javította, mígnem 15 év fejlesztés után már a gyakorlati problémákra megfelelőnek bizonyult.

Zongoratanár

Itt nincs zongoratanár. Az instruktor szerepét Christian Hodek tölti be, aki nem tanár és nem rendelkezik tanári diplomával. Pont ezért tudja, hogy mekkora kihívás túllátni a tanári főiskolán tanult tanárok kihívásaival, akik sajnos kénytelenek az adott tematikát követni. Ezen oknál fogva több, mint tanár, ellenben kevesebb is. Több, mert saját szisztémát hozott létre, amely több éves komplex oktatási anyagot biztosít és kevesebb, mert nincs tanári diplomája, tehát nem zenetanár. Mindezek végett a számlán nem is szerepel zongoraoktatás tétel, csupán tanácsadás.

A zongoratanulás menete

Az instruktor felveszi önnel a kapcsolatot az előre egyeztetett és rögzített időpontban és a befizetéskor átadott tanfolyam elkezdődik. A telefonon folyik a hívás, a számítógépen pedig a tananyagok vannak megjelenítve.

Szükséges eszközök a zongoratanuláshoz

A zongoraoktatás internetes telefonon át zajlik, amely akár mobiltelefonról is kezdeményezhető. Szükség van a tanuláshoz egy asztali gépre vagy laptopra. A legjobb választás a Windows alapú gép, mert a leckék erre vannak optimalizálva, de a MAC gépek is jók lehetnek. Android vagy iOS alapú mobileszközökkel a leckék nem működnek az említett operációs rendszer gyártók megkötései végett. Ha nem rendelkezik asztali géppel vagy laptoppal, akkor ezt be kell szereznie, mert táblagépről vagy telefonról nem működnek a feladatok.

A zongoraórák tandíja

A tananyag szintekre van bontva. Az első szinttel kezdi el a tanulást. Az idő előrehaladtával a tanfolyamok egyre több tananyagot tartalmaznak, az adott szintnek megfelelően, így azok ára a tananyagok terjedelmével azonos. Az első szintű zongora tanfolyam ára 10 000 Forint. Ez az ár egy komplett havi oktatási anyagot biztosít, ez által nem lesz szüksége semmi másra. A tanfolyam a teljesen kezdő szinttől indul, amely ábralapú feladatokkal, hangköztannal és kottaolvasással zárul. Esetenként közismert dalok átvételével, bár ez egyedi, mivel minden embernek más és más dal stílus jön be.

Fizetési módozatok

A hagyományos oktatás során ön a zongoraórákért fizet. A tankönyveket önnek kell beszereznie, csakhogy ezek tanításra, nem tanulásra valók. Mivel a zongora egy dinamikus, ritmusban haladó összkép, így a tankönyvből való tanulás erősen korlátozza a tanulókat. Arról nem is szólva, hogy a zongora tanulás során fellépő kihívások 99%-ra a hagyományos zongora oktatás során nincs a mai napig sem megoldás. Itt más a helyzet, pont ezért a haladással kapcsolatos fizetési megoldások is mások.

Míg a hagyományos képzésben ön zongoraórát fizet, itt az instruktor idejét, amely egy előre egyeztetett időpontra szól és nem máskorra. Ilyenformán időpont áttételek nincsenek, hiszen a számlán szereplő időpontra szól az instruktor bérlése. Amennyiben változó munkaidő beosztással dolgozik, ahol kiszámíthatatlan, hogy mikor kell dolgoznia vagy több műszakban dolgozik, akkor ez a zongoraoktatás nem önnek való, hiszen nem a tanórákért, hanem a tanácsadásért fizet. Máshol ezt zongoraoktatásnak nevezhetnénk, itt, tanácsadásnak vagy korrepetálásnak. A számla kifizetése beutalással vagy PayPal-en keresztül történik.

A tanfolyami díj és az instruktor

Az oktatás fizetése többrészes, amely a 2020-as évre akciósan érhető el:

  • zongora tanfolyam: 39 000 Forint helyett 10. 000 Forintért

  • instruktor bérlése: 12. 500 Forint helyett 5. 500 Forintért

  • eszközkezelések: 42. 600 Forint helyett 5. 000 Forintért

Míg máshol a zongoraoktatás tanárhoz köthető díjazással bír, azaz óradíjhoz, addig itt bérletként érhető el az instruktor. Kétféle bérlet létezik:

  • heti egy alkalmas bérlet

  • heti két alkalmas bérlet

A heti egy alkalmas bérlet 90 perces korrepetálást jelent, ahol az instruktor leellenőrzi a tanfolyami anyag átvételének milyenségét. Ez egy előre rögzített napon és időpontban van és nem tehető át máskorra, bármely, a hallgató személyes jellegű problémája végett sem, hiszen csak így tud szolgáltatni hatékonyan az instruktor. Gondoljon csak bele, hogy ha csak 5 ember szeretné módosítani az időpontjait, akkor egy teljes nap csak a pótlásokra menne el. Pont ezért erre itt nincs megoldás.

A jelentkezés menete

A jelentkezéshez kérem írjon az info@zongoraoktatas.hu eMail címre és adja meg Skype vagy Facebook Messenger elérhetőségét. Az instruktor munkanapokon 24 órán belül válaszol levelére, melyben időpont egyeztetés történik és megejti önnel az első kapcsolatfelvételt. Ekkorra kérem döntse el, hogy a heti egy alkalmas vagy a heti két alkalmas bérletet választja, mert a telefon híváskor az időpontok egyeztetése fog megtörténni.

Ezt követően az instruktor kiállítja a számlát. Amint a beutalás megérkezik, az előre egyeztetett időpontban az instruktor elkezdi önnel a korrepetálást.

Pénzvisszafizetési garancia

Ez a képzési rendszer a Christian Hodek - Mercury e.v. keretein belül működik, ahol nincs pénzvisszafizetési lehetőség. Bővebb információk a hatályban lévő Általános Szerződési Feltételek alatt.